Say whhhaattt?!

Ja, je weet het of je weet het niet, maar CodaBox is medestichter van DigiCrowd. Samen met partners zoals Wolters Kluwer, Sage en Winbooks zijn wij sinds 2019 de hete adem in de nek van de digitale facturatie in België.

Of wacht, sympathieker gezegd: we stimuleren digitaal factureren met hart en ziel, om zo het leven van elke accountant te vergemakkelijken.

Een.half.mil.joen.di.gi.ta.le.fac.tu.ren verwerkten de Belgische accountants voor hun klanten die bij het DigiCrowd-netwerk behoren tot nu toe. En dat op amper 3 jaar tijd! En dat bespaart hen een serieuze hoop tijd, geld en kopzorgen.

We zeggen het ook nog ‘s graag met een beeld. Kwestie dat de voordelen van digitaal factureren op je netvlies gebrand blijven staan, aha.

Kost om facturen te verzenden

Kost om facturen te ontvangen

Bron: UHasselt – DAV

 

2021: een jaar met groeischeuten

Ondertussen vonden ook meer dan 2600 leveranciers hun weg naar DigiCrowd. Als we dat aantal vergelijken met 2020, is dat een groei van 160%. De facturen worden volledig automatisch afgeleverd en dat blijkt een welgemikt schot in de roos.

En omdat we zo graag met cijfers spelen: ruim 665 accountants gebruiken het platform om digitale facturen te ontvangen; dat is 122% meer dan anno 2020.

Bijna € 5 miljoen gespaard

Haha, nee, dat bedrag staat niet op onze persoonlijke rekening. Maar zoveel spaarden onze gebruikers wel uit sinds DigiCrowd in 2019 de digitale facturatiewereld begon te veroveren.

Denk alleen al maar aan de zeeën van tijd die je wint omdat je klanten hun aankoopfacturen niet meer hoeven door te sturen.

En om te bewijzen dat we geen gebakken lucht verkopen: ziehier waarom boekhoudkantoor Vandelanotte een die-hard fan is van digitaal factureren via DigiCrowd.

Ook verzendende leveranciers zien hun administratie- en opvolgingstijd drastisch inkorten en wacht, wacht, de voordelen zijn nog niet gedaan; de facturen worden ook sneller betaald! Watzegjemedaarvan?

Winst voor de groten én de kleintjes

Zowel multinationals als kleine kmo’s plukken de zoete vruchten van digitaal factureren. Initieel waren het vooral bedrijven met een hoog facturatievolume –telecom, energieleveranciers, sociale secretariaten, om er maar een paar te noemen- die van het succes proefden.

Maar ook de minder grote ondernemers en retailers volgden. Digitale facturatie helpt hen zonder morren om de administratie van hun franchisenetwerk te stroomlijnen en zo hun beheerskosten te drukken.

Een ereprijs voor boekhoudsoftware

Dankzij een vlotte en transparante samenwerking met verzenders en ontvangers pompte DigiCrowd het volume aan beschikbare digitale facturen in België de afgelopen jaren fors de hoogte in.

Een imaginaire medaille gaat hier toch naar de rol van boekhoudsoftware. Dankzij de naadloze integratie met pakketten zoals ClearFacts, Yuki, Sage Cloud Demat, Wolters Kluwer en Exact Online kunnen de gebruikers op beide oren slapen.

De digitale aankoopfacturen belanden automatisch in de software en vanaf daar is het peanuts om ze voort in de boekhouding van de klanten te verwerken.

De Belgische overheid stuurt langzaam maar zeker aan op een verplichte digitale facturatie voor B2B-transacties, waardoor veel bedrijven niet langer wachten om de e-invoicing-stap te zetten.

Dat is dus beloofd, hé

Vanuit onze vaderlijke en moederlijke gevoelens voor DigiCrowd, willen we alleen maar dat e-invoicing goed en gezond (op)groeit. En dat gaan we zo proberen:

  • Nog meer factuurverzenders bij het netwerk voegen
  • Digitale facturatie laagdrempelig aanbieden
  • Flexibele integraties voorzien, ofwel rechtstreeks via API ofwel via onze softwarepartners
  • Dagelijks nieuwe ontvangers (kmo’s en eenmanszaken) aansluiten via hun accountant

Jij wil toch ook?

Hebben we je van je sokken geblazen met onze blog-vol-voordelen? Natuuuuuurlijk. (We antwoorden voor het gemak even zelf). Daarom zien we je graag terug in de grootste e-invoicing community van België.

Laat het weten aan Tom Blight via nicetomeetyou@digicrowd.be en hij zorgt ervoor dat je sneller dan het licht digitale facturen kan beginnen verzenden en/of ontvangen.

Voilà, een gemakkelijker leven staat je vanaf nu te wachten!