Op 24 november 2020 stelde onze collega Jurgen Soetaert het DigiCrowd-initiatief voor aan een panel van Europese beleidsmakers uit de private en publieke sector.

Tijdens dit online seminarie van het CEF werd DigiCrowd voorgesteld als één van de Europese voorbeeld-initiatieven op vlak van digitale facturatie.

Het doel van dit event was simpel. De deelnemers helpen om de lokale en nationale adoptie van e-invoicing binnen het KMO-segment te helpen versnellen.

Naast het Belgische voorbeeld, werden ook de succesvolle initiatieven uit Zweden en Roemenië gedeeld.

Charles Bryant, secretaris-generaal van EESPA, de European E-invoicing Service Providers Association, sloot de sessie af en bevestigde dat de individuele initiatieven binnen de verschillende lidstaten de democratisering van digitale facturatie binnen de EU verder versnellen.

Hij voegde eraan toe, dat de samenwerking tussen de verschillende (internationale) service providers – zoals dit binnen DigiCrowd gebeurt – van cruciaal belang is om digitale facturatie succesvol uit te rollen binnen de volledige unie.

Het CEF deed een warme oproep aan alle lidstaten om digitale facturatie voor bedrijven te verplichten. Een oproep die wij alleen maar kracht kunnen bijzetten.

Bekijk hieronder de bijdrage van onze collega Jurgen.