Nieuwe samenwerking biedt geautomatiseerde oplossingen voor snellere adoptie in B2B-markt

Pagero, een internationale e-document service provider, kondigt vandaag een strategische samenwerking aan met CodaBox, een dochteronderneming van de Belgische fintech Isabel Group. Deze overeenkomst stelt bedrijven in het Pagero-netwerk in staat om e-facturen uit te wisselen met Belgische bedrijven en hun accountants in de DigiCrowd-community.

Via CodaBox en medeoprichters Sage, Wolters Kluwer en Winbooks bereikt DigiCrowd meer dan 75% van de Belgische B2B-markt. De belangrijkste doelstelling van het initiatief is het promoten van e-facturatie in België. Met de toevoeging van Pagero-klanten aan de community breidt DigiCrowd het snel-groeiende aantal ontvangers van e-facturen verder uit.

De klanten van Pagero zijn voornamelijk multinationals. Ze zullen zich aansluiten op het DigiCrowd-netwerk via de digitale facturatiedienst van CodaBox. Deze dienst levert facturen af via Peppol, het internationale netwerk voor de veilige uitwisseling van gestandaardiseerde digitale documenten. Het laat gebruikers toe om digitale UBL-facturen rechtstreeks af te leveren aan KMO’s en hun boekhoudkantoren in België.

Als toonaangevende Peppol Service Provider zal Pagero samenwerken met DigiCrowd om B2B e-facturatie in België te versnellen.

“Het is geweldig om deel uit te maken van de DigiCrowd-community en zo onze aanwezigheid en ons netwerk in België te versterken. We zijn zeer onder de indruk van de snelheid waarmee deze community groeit”, zegt Managing Director Fredrik Rosenqvist van Pagero Belgium.

“Deze samenwerking zorgt ervoor dat nog meer bedrijven zich bij onze community zullen aansluiten. Een wereldspeler als Pagero die voor DigiCrowd en CodaBox kiest, bevestigt dat we op de goeie weg zijn om e-facturatie binnen ieders bereik te brengen. “, zegt Marie Costers, Managing Director bij CodaBox.

Over CodaBox (Isabel Group)

Sinds 2011 helpt CodaBox accountants met het vereenvoudigen en versnellen van financiële processen. Rekeninguittreksels, loondocumenten en facturen worden gedigitaliseerd en afgeleverd in de software van de accountant. Zo helpt CodaBox meer 3.300 boekhouders met het stroomlijnen van hun administratie. Meer dan 9.500 ondernemingen werken met VOILA, de digitale facturatie-dienst van CodaBox. Het bedrijf heeft 65 enthousiaste collega’s. Het is een dochteronderneming van Isabel Group, de grootste fintech in België.

www.codabox.be

About DigiCrowd

DigiCrowd is een initiatief van CodaBox, Sage, Wolters-Kluwer en Winbooks dat onder het motto “The Network Always Wins” e-facturatie in België promoot. Ondernemingen genieten via DigiCrowd van een eenvoudige toegang tot een snelgroeiend netwerk. Sinds de oprichting in 2019 engageerden 40 verzenders zich om hun facturen automatisch in UBL-formaat te verzenden. Sinds begin 2020 werden er meer dan 200.000 e-facturen afgeleverd. DigiCrowd wil tevens de doelstellingen van de overheid helpen waarmaken door samen een draagvlak voor digitalisering op ondernemersniveau te creëren.

www.digicrowd.be